De Helende reis voor kinderen en jongeren

De Helende Reis is bijzonder geschikt voor kinderen (zelfs vanaf een jaar of 5) en jongeren, omdat kinderen heel gemakkelijk toegang krijgen tot specifieke herinneringen die een blokkade, een emotioneel probleem, of zelfs een ziekte hebben veroorzaakt. Als ziekte denken we aan bv: asthma, allergieën, darmklachten e.a.

In veel Helende reizen met kinderen, of jongeren gaat het vaak om hun angsten. Bv. angsten om te slapen, angsten voor de dood, angsten om naar school te gaan of bij vriendjes te logeren, angst voor stalking op school en op facebook, evenals alle mogelijke fobieën; fobieën voor water, dieren, insekten, en zoveel meer.

Verder komen ook relationele problemen aan bod, zoals spanningen met één of beide ouders, met een nieuwe partner van een ouder, met een leraar enz…… Soms gaat het om een rouwproces in geval van scheiding, of het verlies van een familielid, of zelfs een geliefd huisdier.

De Helende Reis raakt op diepe wijze het hart van het kind. Het vindt er een nieuwe kracht om met het probleem om te gaan en in ieder geval krijgt het meer zelfvertrouwen.

Praktisch:
Een Helende Reis voor kinderen duurt ongeveer een uur en een half. Een half uur om contact te leggen en een sfeer van vertrouwen te scheppen en dan de reis. Vaak is één Helende reis voldoende.
Het is raadzaam dat één van de ouders zelf een Helende reis heeft ondergaan om het proces van het kind beter te begrijpen.