De Helende Reis

De Helende Reis is een krachtig genezingsproces dat is ontsprongen uit de ervaringen van Brandon Bays een Amerikaanse therapeute. In 1992 werd Brandon gediagnosticeerd met een tumor die in zes en een halve week genezen was zonder medicijnen of operatie. Door haar eigen proces en ervaring kwam ze tot een uniek proces dat The Journey of de Helende Reis wordt genoemd en dat mensen helpt om diepgaand emotioneel en fysiek te genezen op cellulair niveau.

Het proces waarmee ze zich van de tumor genas, kon ze later ook toepassen toen ze met meerdere emotionele schokken te maken kreeg. Zo verfijnde ze haar methode nog meer. Brandon kwam in contact met specifieke celherinneringen en ontdekte hoe ze die uit haar onderbewuste en uit haar lichaam kon bevrijden.

De “Journey” is ondertussen over de wereld gekend. Omdat de methode ook met kinderen kan toegepast worden is het in Zuid Afrika opgenomen in het schoolprogramma. U vindt alle informatie evenals een filmpje met getuigenissen waarop u ook Brandon Bays kunt zien op de website: www.thejourney.com .

De helende Reis helpt je vroegere gebeurtenissen en hun belevenis te herontdekken en op te lossen. Het zijn emotionele blokkades die zich vast zetten in je celgeheugen en die je misschien al het grootste deel van je leven meedraagt. Deze blokkades dragen we mee met een zeker lijden dat we allemaal hebben en in gewoonten waar we graag van af zouden willen geraken. We dragen ze soms ook mee als ziektes, doordat op sommige plaatsen van ons lichaam de energie niet vrijelijk kan stromen. Door de Helende Reis of Journey kom je in contact met je innerlijke wijsheid en bevrijd je jezelf van de oude negatieve patronen.

Geen twee Journeys zijn dezelfde. Ieder keer kom je in een totaal verschillend proces terecht, want de wijsheid van je lichaam geeft jou en je begeleider aan, wat er op dat moment opgeruimd moet worden.

Hoe diep de heling gaat hangt af van je bereidheid je gevoelens totaal te beleven en emoties te bevrijden. Je wordt door de practioner begeleid die je zal helpen naar je emoties te gaan en je eigen waarheid te vinden, maar uiteindelijk doe je zelf het werk.

Hoe kan de Journey jou helpen?

We hebben allemaal een zekere mate van emotionele pijn, stress, we hebben verlies meegemaakt, we zitten wel eens in de knel met anderen, we hebben levensvragen.

In het verleden hebben we dingen meegemaakt die ons pijn hebben gedaan. Het is dan ” menselijk” om daar een muur voor te gooien of een mantel om te hangen zodat we de pijn van die gebeurtenis niet meer hoeven te voelen. Maar die gebeurtenissen blijven een energie behouden die zich op een ander vlak uiten.

Anders gezegd: In de kern van onze problemen vinden we diepe patronen en overtuigingen die negatieve gedachten, nare gewoonten en emotionele pijn veroorzaken. Daar rond hebben we in onze jeugd die beschermende patronen ontwikkeld en vervolgens hebben we ze vergeten, maar ze zijn wel in ons lichaam opgeslagen.

Wetenschappelijk onderzoek van de voor Nobelprijs genomineerde Dr C. Perth heeft aangetoond dat bij onderdrukte emoties en trauma op celniveau, celreceptoren afsluiten waardoor de cel minder goed kan communiceren met de rest van het lichaam en de celstofwisseling vermindert. De onderdrukte emoties en de bijbehorende herinnering worden vastgelegd in een herinnering van de eiwitstructuren in de cellen. Na verloop kan dit aanleiding zijn voor emotionele, fysieke en mentale problemen.

Tijdens de Helende Reis maak je contact met de celherinnering. Je hoeft niet lang in de emoties te gaan; een 30 tal seconden een diep doorleven in rust en veiligheid is voldoende. Je merkt dat de emotie na een paar momenten weer is oplost. Wat er gebeurt tijdens een Helende Reis is dat de emotie losgekoppeld wordt van het verhaal met verwijt, of zelfrechtvaardiging, of zelfverwijt of wrok.

Je wordt er tijdens de Helende Reis toe geleid om tot de celherinnering te komen en je eigen innerlijke wijsheid zal je brengen naar die herinnering die deze dag aan het licht wil komen. Bij elke reis neem je als het ware één van de “mantels” weg. Je vindt eindelijk de kracht om de diepste blokkades en de oude pijn aan te pakken.

Je raakt zoals Brandon het zegt “so much in love with freedom”, dat je niet meer met minder genoegen neemt.

Daardoor ontstaat er een enorm gevoel van bevrijding. Je voelt je levend, verfrist, met een diep goed gevoel herboren in het leven te staan.

Voor het verloop van het proces en het kennen van de methode bevelen we u het lezen van het prachtige boek: “De Helende Reis” door Brandon Bays aan. Uitgeverij: De Boekerij